De GRUP

De GRUP

Muzikale voorstelling over de familiegeschiedenis van Bert Hadders en Otto Groote. Een verhaal over armoede en rijkdom, blijven of gaan, ontmoetingen, drank en arbeid.

Er zijn mensen geboren met een gouden lepel in de mond. Zij hebben een grote voorsprong in het leven. Ze kunnen bijvoorbeeld naar het Conservatorium gaan om drums te spelen of elke dag champagne te drinken en kaviaar eten. Zo was het eerder niet in Drenthe. Ja, eerder, wanneer is dat eigenlijk: eerder? Op een bepaald punt begint eerder, op een gegeven moment begint ons persoonlijke verhaal. Onze familiegeschiedenis.

In De GRUP maak je in anderhalf uur tijd een muzikale reis de grens over naar Duitsland / Nederland en de geschiedenis in. De voorvaderen van zowel Bert Hadders als Otto Groote werden geboren in de buurt van Westerbork, in Drenthe. Beiden zónder gouden lepel in de mond. Otto’s grootvader emigreerde naar Duitsland om te ontsnappen aan de armoede, terwijl de grootvader van Bert in Nederland bleef. Als Otto en Bert elkaar per toeval tegen het lijf lopen, blijkt dat beide kleinzoons zich hebben toegelegd op het maken van muziek en liedjes in de eigen streektaal. Een taal die zoveel gelijkenissen kent dat zij landsgrenzen overstijgt.

Toegang: €12,50
Kijk voor meer informatie op Kielzog.

Deel deze pagina