Kinderweekend Treinen & Trams

Kinderweekend Treinen & Trams

Ben jij junior stationschef? Kom dan naar het kinderweekend. Op het perron wachten machinisten van Arriva tot een junior stationschef - voorzien van pet, spiegelei en fluitje - het vertreksein geeft, onder toezicht van een senior stationschef.

In de stationshal staat een grote tuintreinbaan, die je zelf kunt bedienen. Op de prachtige miniatuurkermis van drie vierkante meter kom je ogen tekort. Ook de modelbaan van Modelrailgroep Veendam is in bedrijf en deelt rangeerdiploma’s uit. ‘Ik hou van treinen’ is elk uur, een variant op de knallende doos van 'Ik hou van Holland'. In het Museumcafé speel je naar hartenlust met diverse spelletjes en een Duplo treinbaan. Ook bouw je modelspoorbaanhuisjes en valt er met een kleurwedstrijd een leuk prijsje te verdienen.

NNTTM

Het geheel herstelde monumentale Waterstaatsstation 3e klasse uit 1865 is de thuisbasis van het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum (NNTTM). Het toont het Noord-Nederlands verleden van treinen en trams, ijzer en stoom, sporen en rijtuigen en alles wat daarmee te maken heeft.

Details

  • Kosten:
    • Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang onder begeleiding van een betalende volwassene
    • Volwassen: € 5
  • Openingstijden: zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur

Deel deze pagina