Kokeleko - Bert Hadders

Kokeleko - Bert Hadders

Bert Hadders speelt zelf geschreven fraai verhalende liedjes uit Rad van Kokeleko en hits uit de Nozemstijd. Joost Dijkema begeleidt hem op gitaar en banjo met fenomenaal vingerwerk.

De charismatische Bert Hadders neemt ons mee in zijn fraai verhalende liedjes. Hadders wordt in ‘Kokeleko’ geflankeerd door de Drentse Stadjer Joost Dijkema, een fenomenale fingerpicker op gitaar en banjo.

Hadders schreef liedjes voor het RTV Noord-programma De Centrale. Luisteraars gaven een zwengel aan het Rad van Kokeleko en Hadders schreef over het onderwerp waar de pijl stopte. Veel songs gaan over de historie van de Veenkolonies en het Noorden in het algemeen. Zoals de landbouwstaking van 1929 waarbij Eltjo Siemens het slachtoffer werd van een door de marechaussee afgevuurde kogel, het uitgaansleven van Oude Pekela in de jaren vijftig, de groenteboer van het Oosterpark en turf-gospels uit de tent van het Leger des Heils. Deze liedjes staan centraal in het programma ‘Kokeleko’. Natuurlijk komen er ook hits voorbij uit de Nozems-tijd

Details

  • Kosten: € 15
  • Geen pin aanwezig
  • Inloop vanaf 20:00 uur
  • Reserveren gewenst via Erf en Weide

Deel deze pagina