Rondje Harkstede

Rondje Harkstede

Rondje Harkstede: Je moeite word meer dan beloond

Elke tweede zaterdag wordt in Harkstede het rondje Harkstede georganiseerd met de historische kerk als de spil. Althans, zolang het gebouw niet in de steigers gezet wordt om de aardbevingsschade te herstellen. 
Rondje Harkstede maakt deel uit van het Rondje Midden-Groningen!

Pronkjewails in Harkstede!

U komt toch ook in Harkstede zaterdag 9 juni? Dan wordt weer het Rondje Harkstede gehouden. U kunt dan weer de pronkjewails van Harkstede bezoeken.

De monumentale kerk, Hoofdweg 63, is open. De kerk zal aan de binnenkant worden gerestaureerd. Aanvankelijk werd gedacht dat de restauratie in januari 2017 zou beginnen. We gaan er van uit dat u zaterdag 9 juni nog kunt genieten!

De mensen van de boekenmarkt hebben ervoor gezorgd dat de boekenmarkt voor een tijdelijke periode terug is geplaatst. Tijdens het Rondje Harkstede kunnen ook weer boeken worden ingeleverd. U vindt er misschien wel het boek waarnaar u al zo lang hebt gezocht. Een boek kost één euro, de opbrengst is voor de restauratie van de kerk.

In de kelder zijn ook mensen van de Historische Vereniging, zij kunnen u heel veel vertellen over onze dorpen.

De rondleiders zijn weer in de kerk aanwezig. Zij weten heel veel over de beroemde stichters van de kerk, Henric Piccardt en zijn echtgenote Anna Elisabeth Rengers. Zij willen u ook graag vertellen over de vele wetenswaardigheden, die u kunt zien in de kerk, de toren en de kelder. Ook kunt u een film bekijken over de kerk. De kerk en de boekenmarkt zijn open van 13.00 – 16.00 uur.

In De Graankorrel, naast de kerk, kunt terecht voor koffie, thee, frisdrank en gesprekken met anderen. Over de cultuur, de aardbevingsproblematiek of gewoon over het weer.

De molenaars van Stel’s molen willen u ook graag ontvangen. De molenaars kunnen u veel interessante zaken over de molen vertellen. Ook hier kunt u een film bekijken.

Bij het theehuis “Ons Hertenkamp” van NOVO staat vanaf 13.00 de koffie/thee weer klaar. Dit theehuis staat op een historische plaats. Vroeger liep hier het Rijpmakanaal. Er was daar een zwaaikom (keerplaats). Ook had deze plaats een belangrijke functie als overslagplaats voor goederen vanuit schepen naar de trein van het vroegere Woldjerspoor.

Het oude schoollokaal , Hoofdweg 89 in Scharmer, is 9 december niet open.

Zie ook de vernieuwde website: www.rondjeharkstede.nl

 

Deel deze pagina