Top 30 van de Fraeylemaborg

Top 30 van de Fraeylemaborg

Het Koetshuis van de Fraeylemaborg is tijdelijk het hoofdkwartier van het landgoed. Terwijl de borg wordt gerestaureerd wegens aardbevingsschade, laat de tentoonstelling in het Koetshuis fraaie topstukken zien uit de eigen collectie. Deze “top dertig” geeft een gevarieerd beeld van unieke kunstwerken uit de borg en uit de Jan Menze van Diepencollectie.

De grote staatsieportretten van koning-stadhouder Willem III en zijn vrouw Mary Stuart kunnen nu van dichtbij bekeken worden. Dat geldt ook voor het 19e eeuwse wapenschild dat normaal gesproken als "welkom" boven de hoofdentree van de borg prijkt; pas nu kun je zien hoe groot dit wapenschild daadwerkelijk is.

Verder is er onder andere het volgende te zien: een prachtig schilderij van de beroemde kunstenaar Antonio Mancini, een mooi zeegezicht van H.W. Mesdag, een aandoenlijk kinderportret door W.B. Tholen die de beide zusjes die het laatst de Fraeylemaborg hebben bewoond laat zien en diverse schilderijen uit de Van Diepencollectie.

Praktische informatie

De tentoonstelling duurt tot en met 5 maart en is vrij toegankelijk. Dat geldt ook voor de follies (verrassende gebouwtjes) in het park. Het borggebouw is in deze periode gesloten.

Kijk voor meer informatie over de tentoonstelling op de website van de Fraeylemaborg.

Deel deze pagina