Midden-Groningen? Klaar om ontdekt te worden!

Het hart van Groningen

Tussen het gedruis van Stad Groningen en Blauwestad, tussen de havens van Delfzijl en Zuidlaren ligt Midden-Groningen,

Eind 2017 ontstaat de nieuwe gemeente Midden-Groningen uit de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde, echter zonder Meerstad. Het wordt een gemeente van ruim 62.000 inwoners, verdeeld over zo'n 35 dorpen en buurtschappen.
Niet heel bekend maar daarom juist een moment voor ontdekking: Voor de eigen inwoners maar ook die uit de omliggende regio: Stad Groningen, Oldenburg, Bremen en alles daar tussen in.

Kernwaarden van deze gemeente is dat men vanuit de inwoners, vanuit de bedrijven en organisaties wil werken. Dus geen grote rapporten die over de nietsvermoedende burgers worden uitgestrooid maar heldere plannen die door ambtenaren en "het veld" zijn bedacht, vorm gegeven en zullen worden uitgevoerd.

Een van die plannen omvat de sector "Recreatie en Toerisme", voor Midden-Groningen de aanjager voor banengroei en duurzaam succes. Ondernemers, organisatoren van evenementen, natuureigenaren, musea, betrokken burgers en ambtenaren hebben in een aantal sessies het begin geschreven voor wat de basis zal zijn van Marketing (VVV) Midden-Groningen.

Kortom, de eerste stappen zijn al genomen om van de nieuwe gemeente een pràchtgemeente in een prachtig gebied te maken.

Niet alleen befaamd om de aardgasbellen en -bevingen maar vooral vanwege prachtige erfgoed, bijzondere cultuur en de allernieuwste natuur: Het Roegwold. Tussen Meerstad en Schildwolde is dit prachtige natuurgebied niet alleen door toeristen gevonden. Ook de Visarend is een regelmatige bezoeker, net zoals kraanvogels, rietgorsen en tientallen soorten eenden, ganzen en zwanen. Maar ook wordt de kans op het spotten van bevers en otters steeds groter.

Naast deze natuur in de natuur schittert de Gemeente Slochteren met 4 natuurparken rondom kernen, waar het voor toeristen en bewoners volop genieten is. Neem de tijd, de fiets en camera en ga kijken bij die parken in Tjuchem, Siddeburen, Slochteren en Kolham.

Maar ook de Baggerputten, de Scharmer Ae. ach, een hele landkaart vol.

Wij hopen dat je op deze site net dàt bijzondere vindt waar je naar zoekt, of misschien juist iets ziet wat je nou net niet zou verwachten in dit onbekende stukje Nederland, zo dicht bij Stad Groningen en bij velen zo opgenomen in het Prentenboek van mooie herinneringen!

Deel deze pagina