Midden-Groningen? Klaar om ontdekt te worden!

Het hart van Groningen

Tussen het gedruis van Stad Groningen en Blauwestad, tussen de havens van Delfzijl en Zuidlaren ligt Midden-Groningen.

Eind 2017 ontstond de gemeente Midden-Groningen: ruim 62.000 inwoners, verdeeld over zo'n 35 dorpen en buurtschappen. En ook vele tienduizenden dieren op korte afstand van de bezoeker. Van Schotse Hooglanders tot kolibrie-vlinders en van bevers tot zeearenden. Genoeg redenen voor vogelaars om hier echt bijzondere vogels te ontdekken, wandelaars die de mooiste vergezichten koppelen aan de geur van vers gemaaid gras of die van vers gemalen koffie.

Midden-Groningen is klaar voor ontdekking. Voor de eigen inwoners en die uit de omliggende regio: Stad Groningen, Oldenburg, Bremen en alles daar tussen in.

Midden-Groningen is zowel befaamd om de aardgasbellen en -bevingen als vooral vanwege prachtig erfgoed, bijzondere cultuur en de allernieuwste natuur: 't Roegwold. Tussen Meerstad en Schildwolde wordt dit prachtige natuurgebied door toeristen gevonden. Ook de visarend is een regelmatige bezoeker, net zoals kraanvogels, rietgorsen en tientallen soorten eenden, ganzen en zwanen. De kans op het spotten van bevers en otters wordt ook steeds groter, evenals de roerdomp, aanwezig in het logo van Marketing Midden-Groningen, die het VVV vervangt.

Naast deze natuur schittert de gemeente met vier natuurparken rondom kernen, waar het voor toeristen en bewoners volop genieten is. Neem de tijd, de fiets en camera en ga kijken bij die parken in Tjuchem, Siddeburen, Slochteren en Kolham. Of ga langs de Baggerputten, Scharmer Ae, Leine, het Zuidlaardermeer, ach, een hele landkaart vol.

Wij hopen dat je op deze site net dàt bijzondere vindt waar je naar zoekt of misschien juist iets ziet onverwachts ziet in dit onbekende stukje Nederland, zo dicht bij Stad Groningen en bij velen zo opgenomen in het prentenboek van mooie herinneringen!

Deel deze pagina